in

Bestuurder rijdt door rood: vrouw zwaargewond, twee kindjes gewond, hondje overleeft klap niet

Op de Mechelsesteenweg in het Belgische Dendermonde, aan het kruispunt met de Vlassenbroekbrug, is zondagavond een zwaar ongeval gebeurd.

Een vrouw moest door de brandweer uit het voertuig geholpen worden en raakte zwaargewond. Nog twee anderen werden ook gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Bij het ongeval overleefde een hond de zware klap niet.

Het ongeval gebeurde omstreeks 19.15 uur aan het kruispunt met de verkeerslichten. Wat de exacte omstandigheden zijn is nog onduidelijk, maar het staat wel vast dat een van de drie voertuigen door het rode licht is gereden.

Lees ook  ‘Lil’ Kleine chanteert Jaimie Vaes met heftige beelden’

Een Toyota reed er in de richting van Baasrode toen het ongeval gebeurde. Hij reed vol in de flank van een Suzuki en schepte het voertuig ook op. Ook een Dacia raakte betrokken bij het ongeval. Alle drie de voertuigen liepen bijzonder zware schade op.

Kindjes
Een vrouw achteraan in de Suzuki raakte niet zelfstandig uit het voertuig en moest geholpen worden door de brandweer van Dendermonde.

Zij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Ook twee kindjes zouden naar het ziekenhuis zijn, maar verkeren niet in levensgevaar. Bij het ongeval werd ook een vierde auto licht geraakt door het ongeval.

Lees ook  Jongedame vergeet de weerspiegeling van aquarium en plaatst deze foto op Marktplaats:

In de lichtgrijze SUV zat ook een hondje, dat het ongeval niet overleefde. Het dier kwam tegen de voorruit terecht door de harde klap.

Door het ongeval was het kruispunt volledig versperd en dit bracht enige verkeershinder met zich mee.

De politie van Dendermonde en Buggenhout/Lebbeke kwamen in bijstand om het verkeer te regelen.

Enkele weken geleden gebeurde er op het kruispunt ook al een aanrijding, maar de gevolgen waren toen minder zwaar.

Drie babylichaampjes gevonden in kelder van overleden man

17-jarige omgekomen bij ongeval