in

Belgische vrouw (35) om het leven gekomen bij detox-sessie in Gelderland

In het Gelderse Heesselt is twee weken geleden een Belgische vrouw overleden na een detoxkuur. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar het overlijden, bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Tinne G. (35) uit Borsbeek, bij Antwerpen, werkte volgens de krant in een woon-zorgcentrum en had veel interesse in spiritualiteit. Daarom deed ze al meerdere detoxkuren, waar het lichaam ’ontgift’ wordt door bepaalde handelingen of het drinken van speciale dranken. Volgens Het Laatste Nieuws was dit de derde keer dat ze de praktijk in Heesselt bezocht.

Misdrijf
Tijdens zo’n sessie op 27 maart in Heesselt, een dorp in Gelderland, is het helaas fout gelopen. De dertiger werd onwel en is vervolgens in een bed gelegd, maar enkele uren later werd ze dood aangetroffen. Wat voor behandeling ze precies heeft ondergaan is nog onduidelijk. De politie onderzoekt wat er is gebeurd. Of er sprake is van drugsgebruik, kan de politie nog niet zeggen. ,,De verwachting is dat dit onderzoek enkele maanden in beslag zal nemen, een toxicologisch onderzoek is daar onderdeel van’’, aldus een politie-woordvoerder tegen De Telegraaf.

Lees ook  “Ik heb mijn vriend gedumpt voor zijn vader, die van hem was groter”

,,In de woning zijn twee mensen aangehouden’’, vervolgt de woordvoerder. ,,Het gaat om de bewoner van het pand waar de vrouw werd aangetroffen en een vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.’’ De twee zijn kort daarna weer vrijgelaten in afwachting van het verdere onderzoek.

Playboymodel
Een detoxkuur is wel vaker verkeerd afgelopen. Zo is in 2019 een voormalig Oekraïens Playboymodel overleden na een fout gelopen detoxkuur. Ze zou overleden zijn aan een cocktail van ’onverenigbare medicijnen’. Ook is in 2016 een jonge vrouw overleden na het drinken van een afslankthee. Ze zou zijn overleden aan acute hartproblemen.

Lees ook  RIVM waarschuwt: piek coronagolf moet nog komen

De Belgische vrouw is zaterdag in België begraven.

Benzinedief neemt geen genoegen met accijnsverlaging: ‘Overdonderd door twee agenten’

Verdachte inbreker herkend vanwege ‘dikke kont’