in

Belgische man sterft voor ogen gezin als hij wil helpen bij ongeval in Frankrijk

Een Belgische dertiger is vanochtend omstreeks 05.00 uur om het leven gekomen op een Franse autosnelweg. De man werd voor de ogen van zijn vrouw en drie kinderen aangereden, terwijl hij hulp wilde verlenen aan de bestuurder van een andere auto die een ongeval had gehad.

De man was samen met zijn vrouw en drie kinderen (tussen 2 en 11 jaar oud) op de terugweg van hun vakantie. Op de A35 tussen Colmar en Straatsburg zag hij op de linkerrijstrook een auto die betrokken was bij een ongeval. De dertiger parkeerde zijn wagen op de pechstrook en snelde ter hulp, samen met twee Franse automobilisten die eveneens waren gestopt.

Lees ook  Ouders verdwenen Gabby (22) smeken familie van verloofde: 'Vertel ons waar ze is’

Maar een andere auto, die met volle snelheid aan kwam gereden, zag het beschadigde voertuig op de linkerrijstrook niet op tijd. De twee Fransen die waren uitgestapt om hulp te verlenen, konden nog net op tijd wegspringen, maar de Belgische man werd gegrepen door de auto. Hij kon niet meer gereanimeerd worden door de hulpdiensten. Zijn gezin, afkomstig uit Brussel, was getuige van de tragedie en werd opgevangen door de brandweer.

Lees ook  Man verstopt lijk van moeder ruim een jaar in kelder om haar pensioen te kunnen blijven innen

De bestuurder van het voertuig dat op de man inreed, vertelde dat hij 130 kilometer per uur reed en dat hij verrast werd, omdat het nog donker was. Het slachtoffer van het eerste ongeval, een man van in de twintig die naar verluidt in slaap was gevallen, heeft een bekkenbreuk. Hij werd door de brandweer naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

De snelweg werd op de plaats van het ongeval zo’n drie uur lang afgesloten.

Gestolen hond Tycho is dood gevonden in bosjes bij Nistelrode

Honden ‘waarschijnlijk onnodig afgemaakt’ bij Haags Dierencentrum, oud-medewerkers trekken aan de bel