in

Kind (4) door ouders dood aangetroffen in zwembad

Een jongen van 4 jaar met de Belgische nationaliteit is dinsdagavond verdronken in een zwembad in het dorp Quinta da Barca (Esposende), op zo’n 50 kilometer van de stad Porto.

Dat heeft de Portugese politie bevestigd aan HLN. Het waren de ouders die de jongen in het zwembad aantroffen. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht, maar bleek overleden.

Een woordvoerder van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken kan de nationaliteit van het slachtoffer voorlopig niet bevestigen, maar een politieman van de Portugese Guarda Nacional Republicana (GNR) bevestigt aan HLN “dat een Belgisch kind overleden is door verdrinking”.

Lees ook  Albert Heijn-cassiére (21) na 6 jaar ontslagen na ‘stelen’ flesje cola, rechter pakt supermarkt aan

Volgens de Portugese krant ‘E24′ zou het kindje in het zwembad gevallen zijn. Het waren de ouders die hun kind omstreeks 21 uur levenloos in het water aantroffen.

De vader reed meteen met de jongen naar het ziekenhuis Hospital de Fão. Ondanks verschillende pogingen tot reanimatie, kon men daar enkel vaststellen dat het kind overleden was. Volgens de Portugese politie gaat het om Belgen die in Portugal wonen.

Lees ook  Dit zijn de bizarre eisen waar een Temptation Island verleider aan moet voldoen

Psychologische hulp voor ouders
De gerechtelijke politie is een onderzoek gestart naar het overlijden van de jongen, maar gaat ervan uit dat het om een ongeval gaat.

Er moet echter nog een autopsie worden uitgevoerd om de officiële doodsoorzaak van het kind vast te stellen. De ouders krijgen psychologische bijstand.

Duitse stad staat blote borsten toe in alle zwembaden: ‘Beter voor de gelijkheid’

Notoire wildpoeper riskeert acht maanden cel