in ,

Baasje deelt ‘geniale’ truc met sokken om honden met vuurwerkangst te helpen

Een hondenbezitter heeft een slimme truc gedeeld om honden te kalmeren als vuurwerk wordt afgestoken, waar velen honden bang voor zijn.

Caitlin Miller onthulde haar handige truc op Facebook, in de hoop andere hondeneigenaren en hun geliefde viervoeters te helpen als het vuurwerkseizoen begint.

De student legde uit hoe ze het uiteinde van elke sok afknipte en deze daarna om de hoofden van haar honden legden. Op deze manier kregen ze het gevoel dat ze werden geknuffeld.

Miller beweert dat haar methode meteen werkt, haar vijf maanden oude Jack Russell Cookie en negen jaar oude Pomchi Ruby waren meteen ontspannen.

Lees ook  Moeder deelt foto van haar zoon met kanker en een bericht dat iedereen zou moeten lezen

Ze plaatste foto’s van haar twee honden die de geïmproviseerde ‘kleding’ droegen op Facebook en schreef: “Voor al diegenen wiens honden bang zijn voor vuurwerk.”

“In plaats van antistress-bandjes of iets anders van internet te kopen, knip je gewoon de twee uiteinden van een sok af en doe je die op hun hoofd, zodat hij niet te strak, maar comfortabel zit.”


“Het geeft ze het gevoel dat ze worden geknuffeld en ontspant ze. We hebben ze vorig jaar gebruikt en aangezien het vuurwerkseizoen terug is, gebruiken we ze weer en we dachten dat ik ze met mijn vrienden zou delen.”

Lees ook  Verlamde hond gedumpt tussen afval – zijn poten waren vastgebonden

Haar bericht heeft laten zien hoe groot dit probleem is, met inmiddels meer dan 11.000 reacties en 34.000 shares.

In het verleden had Millie verschillende andere technieken uitgeprobeerd om haar honden te helpen, maar zonder succes. Ruby, de oudste is haar hele leven al bang voor vuurwerk.

Een dierenarts schreef kalmeringsmiddelen en een hondenkraag voor, maar het mocht niet baten. De sokken bleken de ideale oplossing en het enige wat werkt.

Wat een geweldig idee! Ga jij dit ook uitproberen tijdens het vuurwerkseizoen?

Nederland in verzet tegen Brussels plan voor inperken geldigheid coronapas

Vrouw neergestoken in haar woning