in

Baas verdacht van ontucht: oproepkracht (16) ‘in zijn jongeheer geknepen’

Amper vier dagen nadat hij als bijbaantje enthousiast aan de slag ging bij een bedrijf in Dordrecht, belandde een 16-jarige jongen in een stoeipartij met zijn baas.

De 39-jarige Patrick van G. kneep volgens het slachtoffer vier keer in zijn geslachtsdeel. Voor de rechter beweerde de verdachte donderdag dat het slechts één maal gebeurde ‘per ongeluk bij het stoeien’.

Aan het einde van de werkdag plofte op 17 maart vorig jaar een toen 16-jarige jongen op de bank in een pand op een Dordts bedrijventerrein. Hij zette de televisie aan. Zijn werkgever Patrick van G. kwam naast hem zitten.

Al vanaf zijn sollicitatie had de jongeman een ‘klik met zijn baas’ en voerden ze bij het wegbrengen van pakketten lange gesprekken over zijn depressiviteit en autisme, waarvoor de puber al negen maanden in een kliniek zat.

,,Ik had weer genoeg zelfvertrouwen opgebouwd om een bijbaantje te nemen en voelde me bij Van G. op mijn gemak.

Hij was open en joviaal’’, aldus de tiener tijdens de rechtszaak in een slachtofferverklaring.

Die avond van 17 maart ‘veranderde zijn leven’ toen Van G. aan hem zat en vier keer in zijn geslachtsdeel kneep.

Toen het slachtoffer opstond, zou de verdachte ook nog aan zijn bil hebben gezeten.

Daarna maakte de puber zich uit de voeten en fietste naar de kliniek. Daar stond hij lange tijd onder de douche. ,,Om het vieze gevoel kwijt te raken.’’

Lees ook  Man neergestoken tijdens verkoop telefoon

‘Ik heb liever niet dat je me aanraakt’
Doordat personeel merkte dat hij overstuur was, vertelde de 16-jarige wat er was gebeurd. Op aanraden van de verplegers stuurde hij om 02.00 uur ’s nachts een appje naar zijn baas.

‘Ik heb liever niet dat je me aanraakt en dan zeg ik het nog netjes’, schreef de jongen.

Uit het politieonderzoek bleek dat Van G. daarop reageerde met de woorden: ‘Ik heb je in je p*k geknipt. Was gewoon een grapje hoor’.

Aan de rechters legde Van G. uit dat hij dyslectisch is en dat ‘geknipt’ voor ‘geknepen’ stond.

Verder beweerde de Dordtse ondernemer, die destijds veel jonge oproepkrachten in dienst had, dat het knijpen per ongeluk moest zijn gebeurd.

”Vier keer is best wel veel voor een ongelukje”
– Rechters

,,Vier keer is best wel veel voor een ongelukje’’, hielden de rechters de 39-jarige voor. Bij zijn weten ging het maar om één keer.

,,We zijn op de zaak aan het stoeien geweest. Het is onbewust gebeurd; ik had geen s*ksuele bedoeling.’’

‘Ga maar lekker slapen’
De rechters wezen Van G. vervolgens op een reeks appberichten die hij de jongen in de dagen ervoor stuurde.

Daarin schreef hij onder meer ‘Ga maar lekker slapen’, ‘Komt goed, schatje xxx’ en ‘Stop met school, kom hier werken.

Lees ook  Politie houdt man aan voor mogelijke betrokkenheid bij vermissing Gino (9)

Ik zorg wel voor je’. Desondanks ontkende Van G. dat hij verkikkerd was op de jongen. Hij zou wel met meer personeelsleden ‘close’ zijn geweest.

,,Vindt u het wel gezond dat een werkgever zich ten opzichte van jonge jongens zo gedraagt’’, vroegen de rechters.

,,En hoe gaat knijpen in het geslachtsdeel per ongeluk?’’ Van G: ,,Als je stoeit, dan zitten je handen toch los? Het is nooit bewust gegaan.’’

Doordat Van G. de dag voor de rechtszaak weer een appje naar het slachtoffer stuurde, vroeg de officier van justitie om een contactverbod.

Voor elke keer overtreding moet hij een week de cel in. Verder eiste ze voor de ont*cht 120 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

S*ksuele ontwikkeling
De aanklager vond dat Van G. mis bruik maakte van een kwetsbaar kind. ,,Een baas van toen 38 met een jongen van 16. U hebt zijn s*ksuele ontwikkeling verstoord.’’

De advocaat van de bedrijfseigenaar vroeg om vrijspraak, omdat er volgens hem geen overtuigend bewijs is dat er met opzet ontucht was gepleegd.

,,Het is misschien onbetamelijk gedrag, maar dat maakt het nog niet strafbaar. En uit zijn appje blijkt niet dat hij de intentie had.’’

Uitspraak is op 30 september.

Angstaanjagende foto waarschuwt ouders om blauwe zwemkleding voor kinderen te vermijden

Man ligt weken dood in Alphense flat, buren slaan alarm