in

Arnhemmer (37) breekt heup bij mishandeling

De politie is op zoek naar vier jonge mannen die verantwoordelijk zijn voor een zware mishandeling in Arnhem.

Op zaterdagavond 26 februari 2022 hebben ze een groepje van drie vrienden geschopt en geslagen bij parkeerplaats de Blauwe Golven. Eén van de slachtoffers, een 37-jarige Arnhemmer, liep daarbij een gebroken heup op.

De drie vrienden waren kort voor middernacht op zoek naar een parkeerplek toen de vier daders richting de Blauwe Golven liepen.

De kleinste van de vier gooide zonder aanleiding iets tegen de auto aan. Toen de inzittenden verhaal wilden halen, werd het viertal direct agressief.

Lees ook  Lotte (17) uit Tilligte is met kerst weer bij haar overleden zusje Jette: ‘Hopelijk ben je nu vrij van pijn’

Bewusteloos
De slachtoffers werden geduwd, geschopt en geslagen. De man van 37 raakte zelfs even bewusteloos.

Terwijl hij op straat lag, bleven twee van de daders op hem in schoppen. Pas toen twee voorbijgangers het viertal op hun gedrag aanspraken, zijn de daders vertrokken.

De politie wil graag in contact komen met de twee voorbijgangers die de daders op hun gedrag aanspraken.

Baan kwijt
In het ziekenhuis bleek dat de heup van de 37-jarige Arnhemmer gebroken was. Hij is direct geopereerd en zijn revalidatie zal waarschijnlijk een half jaar duren.

Zijn bewegingsvrijheid is dusdanig afgenomen dat hij afhankelijk is van vrienden, familie en de thuiszorg. Ook raakte hij zijn pas verworven baan kwijt, omdat hij zo’n lange tijd uit de roulatie is.

Lees ook  Beveiliger mishandeld en zijn hond gedood tijdens surveillanceronde

Vier jonge mannen
De vier daders kwamen uit de richting van ‘de blikken bioscoop’ in het uitgaansgebied van Arnhem. Ze zijn vermoedelijk begin 20 en hebben alle vier een lichtgetinte huidskleur.

Eén van hen is duidelijk de kleinste. Twee anderen zijn juist vrij lang en hebben een vol postuur. Waarschijnlijk zijn ze die avond in het centrum van Arnhem geweest. Wie heeft hen daar gezien?

Sneeuw op komst: groot deel van Nederland ontwaakt vrijdag in witte wereld

Kabinet onderzoekt belasting op vlees, consument moet minder vlees gaan eten