in

Apeldoorn geteisterd door kattenschutter: ook kater Ivy zwaar toegetakeld

De Apeldoornse kater Ivy is afgelopen weekend tenminste drie keer beschoten. Het beestje kwam gewond thuis en één van zijn pootjes zal geamputeerd moeten worden.

Opvallend is dat Ivy niet de eerste Apeldoornse kat is die zwaar is mishandeld. “Dit moet stoppen!”

De politie meldt dat Ivy tussen vrijdag 4 juni 17.00 uur en zaterdag 5 juni 09.30 uur minstens drie keer in het lijf geraakt is door kogels van vermoedelijk een luchtbuks.

Lees ook  Man in scootmobiel op hoofd geslagen met ijzeren staaf in Amsterdam

Dat gebeurde in de omgeving van de Oude Beekbergerweg in het Componistenkwartier in Apeldoorn.

“Het beestje kwam gewond thuis en na onderzoek door de dierenarts bleken er meerdere kogels in zijn lijf te zitten”, verduidelijkt de Apeldoorns politie het verhaal in een bericht op Instagram. Eén van de poten van het beestje zal geamputeerd moeten worden.

‘Vorig jaar ook al gebeurd’
De politie slaat alarm omdat Ivy niet het eerste slachtoffer is van een kattenhater. “Dit is niet de eerste kat die de afgelopen jaren beschoten is in deze buurt. Dit moet stoppen!”, aldus de politie.

Lees ook  Familie-uitje eindigt in bloedbad: opa en vier kleinzonen vermoord door ontsnapte gevangene

Volgens Omroep Gelderland maken de baasjes van Ivy, de familie Van den Akker, zelfs al voor de tweede keer mee dat een van hun katten is beschoten.

“Vorig jaar is het ook al gebeurd. Met een kat die zijn poot nu kwijt is”, aldus Aukje van den Akker tegen de regionale omroep.

69-jarige man omgekomen bij geweldsincident

Vader, moeder en oma aangehouden na dood vier maanden oude baby