in

Annie (78) werd mogelijk doodgestoken door buurman: ‘Leegte in mijn hart die ik niet meer kan vullen’

De 78-jarige Annie van der Poel – Joziasse uit het Zeeuwse Oostkapelle kwam in het voorjaar van 2019 om het leven door messteken.

Buurman Eduard F. staat vrijdag terecht voor het ombrengen van de vrouw. Het Openbaar Ministerie eist elf jaar cel tegen hem.

F. stond bekend als een uiterst vervelende man die het hele appartementencomplex ’terroriseerde’. “Het doet me pijn dat uitgedragen wordt dat hij er niets mee te maken heeft”, aldus Annies man.

Slachtofferverklaring
Voor de nabestaanden van Annie is vrijdag een emotionele en zware dag, laat hun advocaat weten.

Zij las in de rechtbank een verklaring voor namens Annie’s man, meneer Van der Poel. “Alles is mij ontnomen”, vertelde hij.

“Op 24 mei 2019 is mijn lieve vrouw Annie mij op brute wijze ontnomen. Ik ga proberen hier woorden aan te geven, maar dat valt mij zwaar”, begon haar man zijn slachtofferverklaring.

“Annie en ik hadden een gelukkig huwelijk. Nadat we beiden onze partner hadden verloren vonden wij op latere leeftijd het geluk bij elkaar. Het was echte liefde.”

‘Ik kan het niet meer aan’
Meneer Van der Poel heeft het er nog altijd heel zwaar mee dat zijn vrouw hem op brute wijze is ontnomen.

Lees ook  Moeder laat eigen dochter ver krachten: “Maar je was wel al zestien”

“Ze was zo verweven in mijn leven en we waren zo graag bij elkaar. Dit alles is mij ontnomen. Mijn zingeving is weg. Ik kan het geestelijk en lichamelijk niet meer aan”, sprak advocaat Nelleke Stolk namens hem.

“Met een natuurlijk overlijden kun je vrede hebben, dit heb je niet in de hand. Maar als je een geliefde op deze manier verliest is dat op deze leeftijd bijna niet meer te doen. Ik ben 85 jaar en vraag me vaak af wat het doel van mijn leven nu nog is.”

Eduard F. ontkent
Waar Annie’s man het ook zwaar mee heeft, is dat Eduard F. stellig ontkent iets met de brute daad te maken te hebben.

“Ik vond het fijn om naar de kerk te gaan en daar het geloof te belijden. Dat doe ik ook niet meer. De familie van de verdachte komt hier ook.

En omdat de verdachte blijft volhouden deze daad niet te hebben gedaan, en zijn familie dit ook verkondigt, kan ik het niet meer aan om daar tussen de mensen te zitten”, aldus Van der Poel. “En het doet me pijn dat uitgedragen wordt dat hij er niets mee te maken heeft.”

Lees ook  Overvaller eist geld in pin only winkel

Eduard F. woonde in het zelfde appartementencomplex als Annie en haar man en zorgde daar al jaren voor problemen.

“Dagelijks zorgde de verdachte voor onrust in het complex. Mijn vrouw Annie was niet bang voor de verdachte. Ze liet zich de kaas niet van het brood eten.

Annie heeft een keer gezegd: weet je wat jij zou moeten doen, in een hutje op de hei gaan wonen.

Deze reactie was tegen het zere been en wellicht een van de redenen dat hij tot deze afschuwelijke daad is gekomen”, denkt Annie’s man.

‘Leegte in mijn hart’
Voor meneer Van der Poel is het duidelijk: Eduard F. heeft zijn Annie om het leven gebracht. “En niet alleen haar leven, hij heeft ook mijn leven ontnomen.

Met de dood van Annie is ook mijn levenslust gedoofd. Met de daad van deze man, heb ik levenslang gekregen.

Ik word iedere dag wakker met de pijn en het gemis van haar. Een leegte in mijn hart die ik niet meer kan vullen.”

Vrouw met kleinkinderen beroofd door drie jonge tieners

Sterkte: Het gaat niet goed met Patricia Paay! ‘Ernstig ziek?’