in

André (73) zwaar mishandeld na aanspreken jongens op vuurwerkgebruik

Terwijl de meeste mensen stonden te proosten op een gelukkig nieuwjaar, werd de 73-jarige André Emonds tijdens de nieuwjaarsnacht voor zijn eigen huis in elkaar geslagen. Een groepje jongens stond rond half één vuurwerk te gooien in een hertenwei voor Andre’s huis. Toen hij hier wat van zei, sloegen de jongens hem bont en blauw.

Het slachtoffer vertelt aan Hart van Nederland hoe de vlam in de pan sloeg op die bewuste nacht: “Ze pakte mij al vrij snel vast bij de kraag van mijn jas en kreeg snel een paar tikken op mijn gezicht. Dan zie ik een kleine blonde jongeman die vol wil uithalen, hij raakt met zijn vuist mij vol in het gezicht.” De jongen raakt André drie keer goed. “Op een gegeven moment wist ik niet meer wat ik voelde en wat er gebeurde”, vertelt hij verder.

Lees ook  Twee winkelmedewerkers aangereden

André heeft er een gescheurde bovenkaak aan overgehouden en een zwaar gekneusd gezicht. Meerdere tanden zijn uit zijn mond geslagen en heeft hij een paar gekneusde ribben. Verder heeft hij veel blauwe plekken op zijn lichaam. Zijn vrouw Joke zit met haar handen in het haar. Ze hebben zijn lichaam bont en blauw geslagen maar mentaal heeft hij ook een paar tikken gehad: “Van deze dappere man hebben ze een hoopje ellende gemaakt.”

‘Wilde ze hem dood hebben?’
De oudejaarsavond in het Noord-Brabantse Boekel begon al onrustig. De herten voor het huis van de Emonds waren volledig overstuur door het afsteken van knalvuurwerk, zo vertelt Joke in een bericht op social media. Tot drie keer toe vroegen de Emonds en hun buren aan de jongens om te stoppen met het afsteken van vuurwerk voor de hertenweide, maar zonder succes. Ook toen de politie werd gebeld, werd er geen actie ondernomen.

Lees ook  Flinke ruzie: Rachel Hazes ontdekt dat Klaas Otto kind wil met andere vrouw!

Toen André na de jaarwisseling de jongens nogmaals aansprak, eindigde dat in een zware mishandeling. Twee overburen zagen de toetakeling vanuit hun huis en hebben het geweld gestopt. Joke wil er niet aan denken wat er was gebeurd als deze buren niet hadden geholpen, “zouden ze hem dood hebben getrapt?”.

Kat Guusje uit Zwaag doodgeschoten, twee kogels in lichaam gevonden

Hertje in hertenkamp Halsteren sterft nadat bezoekers hem verkeerd voedsel geven