in

Amsterdammer (40) klimt met mes op politieauto en valt agent aan

Een man is zaterdagavond in Amsterdam met een mes op het dak van een politiewagen geklommen.

Toen agenten hem benaderden, ging hij in de aanval. Hij is daarop neergeschoten, meldt de politie. Het gaat om een 40-jarige Amsterdammer, is zondag duidelijk geworden.

De politie rukte massaal uit naar de Hoofdweg in Amsterdam-West. Ver hoefden ze niet te rijden, want in de buurt zit een politiebureau.

„Toen de politie hem aansprak rende hij met het mes af op een politieagent. Vanwege de gevaarlijke situatie is de man door de politie in zijn been geschoten”, twittert de Amsterdamse eenheid.

Lees ook  Jonge vrouw aangevallen, met stroomstootwapen bewerkt en aan gerand

Volgens agenten was de man nog aanspreekbaar. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Op beelden van persfotografen is te zien dat er bloed op straat ligt, naast een politieauto. De politie gaat er ook vanuit dat hij autobanden van een politieauto lek heeft gestoken.


Onrust
Vrijdagavond werd de hoofdstad ook al opgeschrikt door een man met een mes. Hij stak op straat in op meerdere mensen, volgens ooggetuigen willekeurig.

Lees ook  Ouder stel kan zorgkosten niet betalen; pleegt zelfmoord

Een van hen, een 64-jarige man uit Amsterdam, is overleden. De verdachte zou een verwarde indruk hebben gemaakt; de politie zegt het tot nog toe niet als een terreurdaad te beschouwen.

Snap jij het? Waar is de rest van het meisje gebleven? Optische illusie zorgt voor verwarring!

Dit tikten de winnaars van het WK Terraszitten af: ‘Ze waren niet helemaal helder meer’