in

Amerikaanse wint 10 miljoen dollar dankzij ongewilde duw aan automaat

Geluk zit soms verscholen in een heel klein hoekje. LaQuedra Edwards wilde voor 40 dollar (37 euro) krasbiljetten kopen aan een automaat in een supermarkt in Tarzana (Los Angeles).

Een toevallige voorbijganger botste echter tegen haar, waardoor ze een lotje aantikte dat ze helemaal niet wilde. Dat onaangename voorval leverde haar uiteindelijk de jackpot van 10 miljoen dollar (9,1 miljoen euro) op.

De vrouw baalde in eerste instantie, want door die duw in de rug had ze een 200X-biljet gekocht. Zo’n exemplaar kost 30 dollar (27,5 euro), terwijl ze van plan was om haar kansen meer te spreiden over verschillende lotjes. “Het was echt een onbeleefde kerel”, stelde Edwards. “Hij liep tegen me aan, maar liep verder zonder een woord te zeggen.”

Lees ook  Onderzoek wijst uit: het maken van veel selfies kan duiden op een gedragsstoornis!

Haar irritatie verdween echter als sneeuw voor de zon toen ze in de auto ontdekte hoeveel ze gewonnen had. “Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik reed de snelweg op, maar bleef intussen naar dat biljet kijken. Ik had bijna een ongeval. Ik heb me aan de kant gezet en dat ticket voor de zekerheid nog eens gescand met de app. Dit kon toch niet waar zijn?”

Lees ook  Onverlaten kortwieken staart en manen van paard in Goirle

Edwards sloeg haar slag al in november 2021, maar de loterij maakte het nieuws nu pas bekend. Ze wil het geld vooral gebruiken om een huis te kopen en een non-profitorganisatie op te richten. “Ik ben er nog altijd niet goed van. Ik bleef maar uitschreeuwen dat ik eindelijk rijk was”, besluit ze.

‘Enorm geprutst met stikstoflijsten’, boeren onterecht beschuldigd

Campusverkrachter slaat na ruim 11 jaar weer toe: man (41) opgepakt voor aanranding meisje (17) in Beerse en bezit kinderporno