in

Politie schiet 1-jarig kind in het hoofd tijdens klopjacht

Een 1-jarige jongen vecht voor zijn leven, nadat hij per ongeluk werd neergeschoten door de politie aan een tankstation in Amerika.

De agenten openden het vuur omdat een beruchte overvaller de auto waarin het kindje zat, probeerde te stelen. De jongen zou nog altijd kogelfragmenten in zijn hoofd hebben.

Het drama vond plaats op 3 maart aan een tankstation in Houston. De moeder van het kind, Daisha Smalls, was aan het tanken toen ze opeens politiesirenes hoorde.

Vlak daarna dook een man op met een wapen, die eiste dat Smalls de auto aan hem gaf: “Ik vertelde hem dat ik mijn auto niet zou verlaten zonder mijn zoontje Legend, die op de achterbank zat. Voor ik wist wat er gebeurde, opende de politie het vuur”, vertelt Smalls.

Lees ook  Man rijdt in op douane, filmt dit en wordt uiteindelijk veroordeeld op basis van zijn eigen filmpjes

De agenten zagen alleen Smalls, die bedreigd werd door de gewapende man, een verdachte van twee zware overvallen. De crimineel werd al een tijdje achtervolgd door de politie.

“De dader weigerde het wapen te laten vallen, waardoor onze agenten meerdere keren schoten om de vrouw te beschermen. Spijtig genoeg raakten we hierbij ook haar zoontje”, laat de politie weten in een verklaring.

Toch wijken de getuigenissen van de moeder en de agenten af. Volgens Smalls zou ze in de auto hebben gezeten tijdens de schietpartij, volgens de politie stond ze naast haar auto.

Lees ook  Vier mensen doodgeschoten, baby vermist

Beademing
Het slachtoffer, de 1-jarige Legend vecht nog altijd voor zijn leven. Volgens de advocaat van Smalls, Ben Crump, zou hij zeker 10 dagen aan de beademing hebben gelegen.

De kogel is intussen uit zijn hoofd verwijderd, maar er zitten nog steeds enkele ijzerfragmenten in de hersenen.

“Mijn baby verdiende dit niet, mijn baby verdiende het niet om neergeschoten te worden, vooral niet door de politie”, laat Smalls weten in een verklaring. De agent die het dodelijk schot loste, mag voorlopig alleen administratief werk doen.

1.000 euro voor een verborgen oortje dat je de examenvragen influistert: twee rijscholen verplicht dicht na fraude

Eerste baby geboren met antistoffen tegen Covid-19 nadat mama was ingeënt