in ,

Eric overvalt bank tijdens proefrit en koopt auto met de buit

Een man in Texas is veroordeeld tot 20 jaar cel voor een bankoverval, waarbij hij een auto gebruikte die hij even daarvoor had opgehaald bij een garage voor een proefrit. Een kwartier later kocht hij de auto met de buit van de overval.

De 50-jarige Eric Dion Warren stapte in de zomer van 2019 een bank in Wolfforth, Texas binnen. Hij legde vervolgens een tas en een briefje op de balie.

Op het briefje stond te lezen: ‘Dit is een overval. Probeer grappen met me uit te halen en je gaat dood.

Lees ook  Man breekt in, trekt zijn kleren uit en loopt naakt naar buiten

Ik wil 10.000 dollar (8350 euro) in biljetten van 50 en 100 dollar, nu heb je één minuut, anders vermoord ik je.”

Serienummers
Warren haalde daarbij volgens de Amerikaanse nieuwszender CBS ook een wapen tevoorschijn. De baliemedewerker gehoorzaamde en gaf hem het geld.

Wel stopte ze biljetten van 20 dollar met geregistreerde serienummers in de tas. Warren reed vervolgens met de testauto terug naar de autodealer. Daar zwaaide hij letterlijk met het geld en betaalde een voorschot van 3000 dollar (2500 euro).

Lees ook  “Het leven van deze poes is beter dan dat van jou,” zegt bekritiseerde vrouw die kat tatoeëerde

Nepwapen
Intussen werd een medewerker van de dealer gebeld, met het nieuws van de overval. De beschrijving van de BMW die bij de overval was gebruikt, kwam exact overeen met de auto die Warren wilde kopen.

De medewerker belde de politie, die Warren even daarna arresteerde. De politieagenten waren zeker dat Warren de dader was, omdat de serienummers van zijn briefjes overeenkwamen met die van de bank. Het wapen dat de overvaller gebruikte, bleek een geverfd luchtdrukpistool te zijn.

Vier mensen doodgeschoten, baby vermist

Het leven van Luuk (22) stortte in nadat hij van zijn fiets werd gegooid, politie zoekt dader