in

Ambulancebroeder ligt wekenlang dood in zijn huis

Na een tip van bewoners van de galerij heeft de politie vrijdag een dode man gevonden in zijn flat aan het Carmenplein in Alphen.

De man, naar verluidt een ambulancebroeder die sinds een paar maanden met pensioen was, lag vermoedelijk al enige weken dood in zijn woning. Het gaat volgens de politie om een natuurlijke dood.

De politie reageert aangedaan. „Triest”, laten de Alphense handhavers weten. Aanvankelijk kwamen zij vrijdagavond naar de woning omdat er een bericht over stankoverlast binnengekomen was.

Eenmaal ter plaatse bleek spoedig waarom: de broeder is er weken geleden eenzaam heengegaan, en zijn lichaam verkeerde in verregaande staat van ontbinding. Schouwing van het lichaam wees uit dat de zorgmedewerker een natuurlijke dood is gestorven.

Lees ook  Kabinet werkt aan ’coronapaspoort’ voor meer vrijheid

De dood van de man was persoonlijk voor veel Alphense agenten, die hem kenden: „Vanuit zijn werk was hij ons allen wel bekend en we hebben heel wat meldingen samen gewerkt. We wensen zijn nabestaanden en oud-collega’s van de ambulancedienst sterkte.”

Veertig jaar
Hoe lang de man al in de huurflat woonde, weet niemand precies. Eén buurtbewoner beweert al minstens zo’n veertig jaar.

Lees ook  Vooral veel vrouwen melden bijwerkingen vaccins, maar we weten niet waarom

Wat wel vaststaat, is hoe eenzaam de man was. Want ondanks dat iedereen wist dat hij er al lang woonde, kende niemand hem echt.

Drie, vier weken geleden heeft een bewoonster de man nog gezien. ,,Al een paar dagen stonk het in de flat. Hij deed sowieso niet open als je aanbelde.

Vrijdag besloten we de huismeester van de woningcorporatie te bellen. De politie is uren in zijn flat bezig geweest.

Het is medebewoners onduidelijk of de man nabestaanden heeft, die zorg dragen voor een begrafenis of crematie.

Troonrede: veel onrust en onzekerheid, maar Nederland blijft goed land om in te leven

Nederlandse avonturier (63) al maand spoorloos op Atlantische Oceaan