in

Alleenstaande moeder wordt gearresteerd omdat ze haar kinderen alleen achterliet om te gaan werken

Deze moeder werd gearresteerd omdat ze haar kinderen alleen had achtergelaten om naar haar werk te gaan.

Shaina Bell uit de Amerikaanse staat Ohio werd gearresteerd en beschuldigd van het in gevaar brengen van haar kinderen.

Ze had de kinderen (10 en 2 jaar oud) in een motelkamer achtergelaten, waarna ze naar haar werk bij de pizzaketen Little Caesars was gegaan.

De politie van Liberty Township trof op 11 februari na 18.00 uur twee van haar kinderen alleen aan in een kamer van een plaatselijk Motel Six, aldus WFMJ-TV.

Haar 10-jarige dochter vertelde de politie dat Shaina aan het werk was en waarschijnlijk om 22.00 uur terug zou zijn.

De moeder liet weten dat ze normaal gesproken elk uur iemand haar kinderen liet controleren. Ze wordt nu beschuldigd van het in gevaar brengen van de kinderen, met een mogelijke maximale gevangenisstraf van zes maanden. De kinderen zijn volgens de nieuwszender overgedragen aan hun vader.

Lees ook  Drama in chocoladebedrijf: stagiair Robbe (18) overleden na elektrocutie

Nadat haar verhaal viraal ging, kwamen mensen uit alle uithoeken bijeen om haar een hart onder de riem te steken. Er werd een GoFundMe campagne gestart voor de 24-jarige moeder, waarvan de teller op al bijna 100.000 dollar staat.

De inzamelingsactie omschrijft Shaina als een alleenstaande moeder van drie kinderen die ‘permanente en veilige huisvesting’ nodig hebben.

Een van de donateurs schreef op GoFundMe:
“Dit is een triest verhaal. Het arresteren van alleenstaande ouders in dit soort gevallen maakt het alleen maar nog moeilijker voor hen.

Een arrestatie kan leiden tot verlies van baan en inkomen, gerechtskosten, tijd weg van het werk en belemmeringen voor toekomstige tewerkstelling.

Lees ook  Permanent ‘gevouwen’ Chinees "Vaak zuig ik er zelf aan, omdat ik geen vriendin kan krijgen"

Ik hoop dat deze jongedame weer snel op de been komt en onderdak krijgt voor haar en haar kinderen.”

Een andere donateur schreef: “Ik weet maar al te goed hoe moeilijk het is om een alleenstaande moeder te zijn die gewoon werkt en probeert voor je gezin te zorgen.”

In veel landen is de dagopvang of buitenschoolse opvang niet zo goed geregeld als in Nederland of simpelweg veel te duur.

Daarnaast heeft ook niet iedereen iemand die voor de kinderen kan zorgen. Vanwege de pandemie is het vaak nog moeilijker en soms onmogelijk.

Deze moeder zat tussen twee vuren. Wat voor keuze had ze uiteindelijk: kiezen tussen een inkomen of op haar kinderen passen? Laat ons weten wat jij ervan denkt in de reacties op Facebook.

RIVM: 4618 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld

Kabinet krijgt steun van Kamer voor spoedwet avondklok