in

Alice verloor binnen 24 uur haar twee katten na een vermoedelijke vergiftiging

Alice uit Hellevoetsluis was het baasje van de katten Mylo, Macho en Gizmo. Die eerste twee leven nu niet meer, nadat ze vermoedelijk zijn vergiftigd.

Alice snapt er niets van en tast daags na het slechte nieuws in het duister wat er met haar katten is gebeurd.

Vrijdagmiddag kreeg Alice een belletje. Het ging over haar rode kat Mylo, die was gevonden op straat. “Mylo kermde van de pijn. Bij de dierenarts dachten ze eerst aan diabetes.

Toen werd ik weggestuurd om af te wachten, maar veertig minuten later kreeg ik te horen dat hij was overleden”, vertelt ze maandag bedroefd aan Hart van Nederland.

Lees ook  Vrouw probeert levende kip mee cel in te smokkelen

Mylo bleek volgens de dierenarts geen diabetes te hebben, maar te zijn vergiftigd. Ondertussen is ook Alice’ andere kat, Macho, spoorloos.

Normaal gesproken waren Mylo en Macho ’s nachts altijd buiten, en kwamen ze ’s ochtends terug naar huis om te eten. Maar dit keer kwamen geen van beiden terug.

‘Dit is geen goed nieuws’
Alice: “Toen ik wist van Mylo, dacht ik: dit is geen goed nieuws”. Haar voorgevoel bleek te kloppen, als op zaterdagochtend haar buren aanbelden om te vertellen dat Macho dood in hun tuin lag. “Die bleek dezelfde symptomen te hebben gehad als Mylo”, zegt Alice.

Lees ook  Hondje vecht met enorme zeer giftige slang en redt leven van meisje

De situatie stemt haar bedroefd. De politie kan niets met de meldingen van Alice, omdat er op dit moment geen meldingen zijn van andere katten die door vergiftiging zijn overleden.

Of de actie persoonsgericht is, weet Alice niet. Haar kat Gizmo houdt ze voorlopig binnen, want nog een kat verliezen wil ze absoluut niet meer meemaken.

Kat op de foto is niet een van de katten uit het verhaal

Snackbar ontsnapt aan overval dankzij hulp jongeren: ‘Ik moet nu geld hebben en ik schiet!’

Man overleeft vlucht van Zuid-Afrika naar Nederland in wielkast vliegtuig