in

Agent in vrije tijd neergestoken

Zaterdag- op zondagnacht heeft er een steekincident plaatsgevonden in Bingelrade. Het slachtoffer dat gewond raakte bij dit incident betreft een politiemedewerker.

Hij was op het moment van het incident niet in actieve dienst, maar in burger. Hij is vannacht in het ziekenhuis van de benodigde medische zorg voorzien. Zijn toestand is op dit moment stabiel.

Op dit moment is de toedracht van het incident nog onderwerp van onderzoek. Rond 00:30 uur ontstond een conflict in de omgeving van de woning van het slachtoffer.

Lees ook  Man schiet na noodoproep voor familiaal geweld op agenten in Riemst: enkel politievoertuig geraakt

Daarbij werd het slachtoffer gestoken. Hij verkeerde op dat moment in het gezelschap van zijn partner, een politie-collega die op dat moment ook niet in dienst was. Zij bleef ongedeerd en wist het noodnummer te bellen.

Het gewonde slachtoffer is vannacht met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en van de benodigde medische zorg voorzien.

Zijn toestand is inmiddels stabiel. Vannacht is er al een 20-jarige man uit Brunssum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

Lees ook  Man trilt van angst nadat hij maandenlang door gewelddadige vriendin in elkaar geslagen werd.

Daarnaast is er een opsporingsonderzoek opgestart om tot de identiteit en verblijfplaats van de tweede verdachte te komen en meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht.

De toedracht van het incident is nog onderwerp van onderzoek. Belangrijk om te benadrukken is dat het incident plaatsvond in de vrije tijd van beide betrokken politiemedewerkers

. Zij waren op dat moment dus niet in dienst en daarmee ook niet direct herkenbaar als zijnde politiemedewerkers.

Brandweer haalt slapende man van negen meter hoge richel: ’Hij bleef gewoon doorslapen’

Opleiding van rapper Lil’ Kleine onder vuur: cursisten moesten 2.000 euro betalen, maar voelen zich opgelicht