in

Agent in India verkracht meisje (13) dat aangifte doet van groepsverkrachting

In India is grote verontwaardiging en woede ontstaan over een agent die een 13-jarig meisje verkracht zou hebben. Het meisje had zich op het bureau gemeld omdat ze slachtoffer was van een groepsverkrachting.

Het drama voltrok zich in Lalitpur in de noordelijke staat Uttar Pradesh. De hoofdagent is opgepakt, meldt persbureau Reuters.

Ook drie anderen zijn aangehouden voor de verkrachting van het meisje. “We zullen keihard optreden tegen degenen die zich hier schuldig aan hebben gemaakt”, zegt een hoge politiefunctionaris.

Ontvoerd en verkracht
Het meisje had zich gemeld op het politiebureau en zei dat ze was ontvoerd door vier mannen die haar ook zouden hebben verkracht.

Lees ook  Radar van 30.000 euro gestolen tijdens snelheidscontrole en agenten hebben helemaal niets door

Na een paar dagen kon ze ontsnappen en wist ze het politiebureau te bereiken. In plaats van haar te helpen, werd ze dus opnieuw verkracht. Het slachtoffertje ligt in het ziekenhuis.

In India staan de vrouwenrechten zwaar onder druk. Dit nieuwe dieptepunt roept woede op bij politici en activisten in het land. “Als zelfs politiebureaus niet meer veilig zijn voor vrouwen, waar zijn ze dat dan wel”, vraagt politicus Priyanka Gandhi Vadra zich af.

Lees ook  'Apple verbreekt banden met Chinees bedrijf om omstandigheden Oeigoeren'

In 2012 was er wereldwijde verontwaardiging over een verkrachtingszaak van een vrouw in een bus. Dat bracht een golf van berichten over groepsverkrachtingen aan het licht.

Dat leidde er uiteindelijk toe dat de wet in India strenger werd. In 2018 werd de doodstraf ingevoerd voor het verkrachten van meisjes die jonger zijn dan 12 jaar.

Ondanks de strengere wetten blijft het aantal aanvallen op vrouwen hoog. De meest recente cijfers komen uit 2020 toen er bijna 32.000 verkrachtingen of pogingen tot verkrachting werden gemeld.

Dode gevonden in ingestorte tunnel bosgebied Heerlen: ‘De hoop zand werd steeds groter’

Hondje doodgereden, automobilist rijdt door