in

Vrouw tien jaar lang gedrogeerd door haar man, die haar liet verkrachten door tientallen mannen

In het zuidoosten van Frankrijk is een vrouw van in de zestig die door haar man gedrogeerd werd, tien jaar lang ver kracht door tientallen onbekenden die de echtgenoot via het internet had gecontacteerd. De politie spreekt van een onuitgegeven zaak.

Volgens commissaris Jérémie Bosse Platière van de gerechtelijke politie van Avignon heeft de man, een 68-jarige gepensioneerde vakman uit Mazan, alle ver krachtingen gefilmd.

“Het komt zelden voor zoveel bewijzen te hebben in een dossier van ver krachtingen”, zei de commissaris over de zaak tegenover het Franse persbureau AFP.

“Alles is vastgelegd, zelfs al herinnert het slachtoffer, dat tijdens de feiten buiten bewustzijn was, zich niets.”

“Ook is het dossier ongezien voor de duur van de feiten (tussen 2010 en 2020) en het aantal daders”, aldus Platière.

Tijdens het onderzoek, dat een jaar geleden opstartte, zijn in totaal al 45 mensen geïdentificeerd.

Lees ook  Politie houdt man aan die geslachtsdeel liet zien aan meerdere vrouwen

Van hen zijn er 33, onder wie de echtgenoot, reeds in staat van beschuldiging gesteld en opgesloten.

Negen zijn sinds gisteren van hun vrijheid beroofd ten behoeve van het onderzoek. Twee kregen het statuut van door een raadsman bijgestane getuige gesteld en één is overleden.

Bal aan het rollen
De bal ging aan het rollen in september 2020 door een voorval dat losstond van de feiten: de man werd in een winkel opgepakt nadat een bewakingsagent hem had betrapt terwijl hij filmde onder de rokken van vrouwelijke klanten.

Toen speurders zijn computer doorzochten, vonden ze de video’s waarop te zien is hoe mannen de bewusteloze vrouw ver krachtten.

Op het internet konden de onderzoekers ook de berichten terugvinden die de man op datingforums had gepost en waarin hij mensen uitnodigde om zijn bewusteloze vrouw te ver krachten.

Lees ook  Vader dreigde zijn hele gezin dood te schieten 'als hij een geweer zou hebben'

Krachtige kalmeermiddelen
“Alle daders moeten hebben geweten wat er aan de hand was”, aldus de commissaris. Volgens hem gebruikte de echtgenoot krachtige kalmeermiddelen om zijn vrouw te drogeren.

Hij liet haar het middel ‘s avonds bij het eten innemen zonder dat ze het wist. Eens ze bewusteloos was, legde hij haar na*kt op bed en verwarmde hij de kamer zodat zij zeker niet wakker zou worden.

De mannen slopen binnen en fluisterden, van zodra de vrouw een arm bewoog gingen ze weg.

De mannen waren tussen 24 en 71 jaar oud en behoren tot alle sociale klassen. Sommige zijn vrijgezel, anderen zijn vaders, nog anderen waren gescheiden of per koppel.

Het slachtoffer is een moeder van drie kinderen, allemaal dertigers. “Met stomheid geslagen” zou zij de feiten pas tijdens het onderzoek hebben ontdekt.

Gewonde man in kelderbox leidt agenten naar dode in huis

17-jarige jongeman doodgestoken aan station Hemiksem