in

Adeles vader sterft op 57-jarige leeftijd na strijd tegen kanker

Adeles vader Mark Evans is overleden op 57-jarige leeftijd. De man streed al een tijdje tegen darmkanker.

De ‘Someone Like You’-zangeres was door de jaren heen vervreemd van haar papa. “Mark hoopte altijd dat het goed zou komen met Adele, maar de zangeres bleef bitter tot het einde”, vertelt een bron.

Het boterde niet tussen Adele en haar vader Mark Evans. Evans verliet zijn echtgenote Penny Adkins, toen Adele drie jaar was.

Vervolgens was hij amper betrokken bij haar opvoeding. De zangeres en haar papa vervreemden verder van elkaar, toen Adele twaalf jaar oud was, en dat valt te wijten aan Marks alcoholverslaving, gaf hij in 2011 toe. “Ik dronk elke dag twee liter wodka of zeven à acht pintjes Stella.”

Lees ook  Kind raakt gewond bij val uit raam van woning in Deventer

De verslaving begon toen zijn vader, Adeles grootvader, in 1999 overleed. Mark greep naar de drank om zijn verdriet te verwerken.

“En de hele tijd dacht ik: ‘Hoe kan ik Adele dit aandoen?’ Ik wist dat ze haar grootvader even hard miste als ik, want ze hadden een sterke band. Ze hield van hem.

Maar ik kon alleen maar drinken, en ik schaam me daar erg voor. Ik had zoveel pijn dat ik niet verder kon kijken dan mezelf en hoe ik me voelde.

Ik was er niet voor mijn dochter toen dat nodig was en daar heb ik nog steeds elke seconde van de dag spijt van.”

Adele heeft het haar vader nooit vergeven. In 2017 gaf ze nog een pijnlijke speech, toen ze een Grammy won voor ‘Hello’.

Lees ook  'Mannen worden gelukkiger van hun bromance dan van hun relatie'

Ze bedankte haar manager Jonathan Dickins: “We werken al tien jaar samen en ik houd van je alsof je mijn vader bent”, klonk het toen. “Ik houd niet van mijn vader, zie je, maar ik houd van je alsof je mijn vader bent.”

Evans had het heel moeilijk omdat hij zijn dochter niet zag. Tegen ‘The Sun’ verklaarde de man een tijdje terug dat hij dolgraag zijn kleinzoon, Adeles zoon Angelo die ze deelt met haar ex-man Simon Konecki, zou willen zien.

“Ik denk dagelijks aan hem en wil als een normale opa een ijsje met hem kunnen eten. Ik voel me nog altijd een slechte vader, ik heb veel spijt van mijn levensstijl.”

Recept: Gooi de Beef Wellington uit het raam, dit is de Frikandellington!

Stiefvader verwekt kinderen bij Valérie en stapt met haar in het huwelijk: na bijna 25 jaar vol mis bruik en geweld schiet ze hem dood