in

Aantal opnames coronapatiënten blijft dalen, 10 procent minder positieve testen

In de afgelopen zeven dagen zijn zo’n 10 procent minder nieuwe coronabesmettingen vastgesteld dan een week eerder.

In totaal kregen 47.108 mensen een positief testresultaat. Dat is het laagste weekcijfer dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) sinds 23 maart heeft gemeld.

Vorige week rapporteerde het instituut 52.000 besmettingen. Dat was op weekbasis een afname van 6 procent.

Onder de meeste leeftijdsgroepen was sprake van een daling, maar onder jongvolwassenen tussen de 18 en 24 jaar nam het aantal geconstateerde besmettingen juist toe met 7 procent.

Ook maken de cijfers duidelijk dat meer mensen het virus opliepen tijdens bezoek aan familie of vrienden: zulke bezoeken zijn goed voor 27 procent van de gevallen waarvan de vermoedelijke setting is opgeschreven. In het vorige weekrapport was dat nog 23 procent.

Lees ook  Kapperszaak beklad omdat knipbeurt duurder is voor vrouwen

In de afgelopen zeven dagen hebben de ziekenhuizen 1842 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dat komt neer op ongeveer 263 mensen per dag.

Dat gemiddelde is zes dagen achter elkaar gedaald en staat nu op het laagste peil sinds 23 maart. Sinds eind april is de instroom in de ziekenhuizen met ongeveer 16 procent afgenomen.

De verpleegafdelingen namen afgelopen etmaal 255 nieuwe coronapatiënten op. Voor een dinsdag is dat het laagste aantal sinds april.

Verder kwamen er 29 coronapatiënten op een intensive care te liggen, en dat is voor een dinsdag zelfs het laagste aantal sinds begin februari. Dat betekent dat er in totaal 284 mensen nieuw in een ziekenhuis zijn opgenomen.

Lees ook  Jessica (23) bevalt van baby Herman in tandartspraktijk in Velp: ’Ik wist niet eens dat ik zwanger was’

Het totale aantal opgenomen patiënten bleef ongeveer gelijk. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2480 coronapatiënten, zeven minder dan op maandag.

Het is de vierde achtereenvolgende dag dat dit aantal onder de 2500 blijft. Het totaalaantal patiënten op de verpleegafdelingen steeg met twee naar 1732.

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde met negen naar 748, het laagste aantal sinds 5 april. Het is de zesde achtereenvolgende dag dat het aantal coronapatiënten op de ic’s daalt.

Twee jongens (12 en 14) staande gehouden voor mishandelen en doden babyeendjes

Drama in chocoladebedrijf: stagiair Robbe (18) overleden na elektrocutie