in

Aan boom vastgebonden hond in Eindhoven herenigd met zijn baasje

De hond die vrijdag vastgebonden aan een boom was achtergelaten in Eindhoven, is herenigd met zijn baasje.

Die meldde zich zaterdag bij dierenopvang De Doornakker in de stad, zo bevestigt de Dierenbescherming maandag aan Hart van Nederland.

De achtergelaten bulldog, die een halsband droeg met de naam ‘Chaos’, werd vrijdagavond vastgebonden aan een boom aangetroffen.

Naast het angstige dier stond een bakje water en een tas met hondenbrokken. Met hulp van de politie kon de viervoeter worden bevrijd, waarna hij is overgebracht naar dierenopvangcentrum De Doornakker. Die deed vervolgens een dringende oproep aan de eigenaar van de hond om zich te melden.

Lees ook  Dood puppy gevonden in dichtgeknoopte vuilniszak

‘Weerzien sprak boekdelen’
Het baasje van de hond meldde zich op zaterdag. De man kon volgens de Dierenbescherming op meerdere manieren aantonen dat hij de eigenaar is van de hond.

“Ook de reactie van de hond op het weerzien met zijn eigenaar sprak boekdelen”, vertelt woordvoerder Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming. “In een dergelijke situatie is een opvangcentrum verplicht de hond terug te geven.”

Lees ook  Slapende wasbeer in boom Vught is gevangen en gaat naar dierentuin

Daarnaast kon niet worden bewezen dat de eigenaar degene was die de hond bij de boom heeft achtergelaten, zo stelt de Dierenbescherming.

“De eigenaar kon aannemelijk maken dat hij niet degene is die de hond heeft achtergelaten.”

De politie doet verder onderzoek naar de dumping van de hond, omdat het dumpen van dieren een strafrechtelijk proces is.

“Voor Dierenopvangcentrum De Doornakker is deze melding hierbij afgesloten”, aldus Nagtegaal.

Medewerker testlocatie geprikt door schorpioen in ontvangen lading knuffels

Utrechtse studente (19) hoort pas dagen na zware mishandeling dat ze – terwijl ze bewusteloos was – ook is ver kracht