in

7684 nieuwe besmettingen, gemiddelde stijging vlakt iets af

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7684 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1800 meer dan gisteren.

Het aantal nieuwe besmettingen is vergelijkbaar met vorige week woensdag toen er 7569 nieuwe positieve tests werden geregistreerd.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests daarom iets ten opzichte van gisteren: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 7420 positieve tests per dag geregistreerd, gisteren lag het zevendaags gemiddelde op 7409. Wel is er sprake van een stijging van 9 procent ten opzichte van vorige week.

Lees ook  Meisje (15) overleden na aanrijding met bestelbus

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 2,4 miljoen prikken gezet.

Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden. Het aantal gevaccineerden loopt momenteel achter op de planning.

2334 coronapatiënten in het ziekenhuis
In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 2334 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2410), van wie 681 op de IC (gisteren: 682), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Lees ook  Brandstichter Oss (22) nu ook verdacht van branden bij basisscholen

29 overleden covid-patiënten
Bij het RIVM werden 29 overleden covidpatiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 36. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 24 doden per dag, tegen 30 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen.

Er zijn nu 209 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 227.

Kaas kan net zo verslavend zijn als tabak of alcohol, blijkt uit dit onderzoek

België moet alle coronamaatregelen binnen 30 dagen opheffen, oordeelt rechtbank