in

70-jarige verdachte aangehouden voor dubbele Passagemoord

Amsterdam – De recherche van de politie Eenheid Amsterdam heeft woensdag 18 augustus 2021 een 70-jarige man aangehouden in een Penitentiaire Inrichting. Hij wordt ervan verdacht in 1993 de moordopdracht te hebben gegeven die leidde tot de dood van Henie Shamel en diens vriendin.

Shamel en diens vriendin werden in de nacht van 8 op 9 mei 1993in Antwerpen beschoten door twee schutters. Ze raakten daarbij levensgevaarlijk gewond. Enkele dagen later overleden zij aan hun verwondingen.

Lees ook  Hier haal jij deze spotgoedkope Mercedes G63 AMG 6×6 voor kinderen!

Passage

In het onderzoek naar de dubbele moord, genaamd Cobra, speelde een kroongetuige die tijdens het liquidatieproces Passage heeft verklaard over de moorden een belangrijke rol. De 70-jarige man die nu is aangehouden werd niet eerder voor deze zaak vervolgd omdat hij lange tijd in Amerika een gevangenisstraf uitzat.

Eerdere veroordelingen

De verdachte werd woensdag aangehouden in zijn cel, waar hij een eerdere celstraf uitzat voor een drugszaak uit 2001. Hij zal aanstaande vrijdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Lees ook  Ken jij iemand die een toiletbezoek graag als een momentje van rust gebruikt? Niet verstandig!

Tijdens het liquidatieproces Passage werden reeds vijf andere verdachten veroordeeld voor hun rol bij de dubbele moord, te weten de twee schutters, een chauffeur en twee verdachten die de moord hebben georganiseerd. Drie van hen kregen een levenslange gevangenisstraf opgelegd.

Geen porno meer op OnlyFans

Oud-marinier Klaas maakt zich zorgen: ‘Haal niet zomaar elke tolk terug’