in

5 alleen thuisgelaten kinderen komen om bij brand in Amerikaanse St Louis

Bij een woningbrand in de Amerikaanse stad St Louis zijn vijf kinderen van 2 tot 9 jaar om het leven gekomen. De moeder had de kinderen alleen thuisgelaten.

De brandweer kreeg vanochtend rond drie uur een melding over de brand in het appartementengebouw in het oosten van St Louis. Toen de brandweerlieden in het appartement wisten te komen, troffen ze in een slaapkamer de levenloze lichamen van twee kinderen aan.

Lees ook  Drama: ‘Ik heb mijn vrouw niet verteld dat ik een zoon ben van incest-ouders’

Op de vloer van de keuken vonden ze nog drie kinderen. Twee van hen bleken overleden, het derde kind overleed later in het ziekenhuis. Alle kinderen waren familie van elkaar.

Geen volwassen in huis
De moeder had het huis voor de brand verlaten om iemand van zijn of haar werk te halen. Er waren geen volwassenen in het huis aanwezig. Toen de moeder terugkeerde stond het huis in brand. Ze probeerde nog enkele keren haar kinderen te redden door het brandende huis in te rennen, maar tevergeefs.

Lees ook  In dit restaurant kan je pizza eten met maar liefst 257 kazen

Ook de brandweerlieden die de kinderen uit het huis haalden, waren zwaar geraakt door het drama. “De mannen hebben er erg veel last van”, zei de brandweercommandant George McClellan.

Het is onbekend waardoor het vuur is ontstaan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Negen jaar cel voor Britse (19) die baby liet verhongeren toen ze zes dagen lang ging feesten

Opnieuw honderden mensen besmet teruggekeerd van vakantie