in

17-jarige jongen belandt onder politieauto bij achtervolging, maat gaat er vandoor

De politie is nog altijd op zoek naar een scooterrijder die zijn gewonde vriend donderdagavond na een politieachtervolging in Bontebrug op straat achterliet. De zeventienjarige vriend kwam hierbij onder een politiewagen terecht en raakte gewond.

De scooterrijder wordt donderdagavond door de politie op de hielen gezeten, omdat hij een verkeersovertreding is begaan.

Hij maakt een manoeuvre over de stoep om de politiewagen af te schudden, waardoor zijn maat van de scooter afvalt. De bestuurder kiest eieren voor zijn geld en vlucht weg.

Lees ook  Verjaardagsfeest met teveel mensen eindigt in nachtje cel voor naakte feestvarken

Klem onder politiewagen
Zijn vriend komt er slecht vanaf. De politiewagen kan niet meer stoppen, waardoor de tiener onder het voertuig belandt en klem komt te zitten.

De auto wordt uiteindelijk opgetild met een krik van een buurtbewoner. Samen weten ze de jongen te bevrijden. Die wordt gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe het nu met hem gaat.

De bestuurder van de scooter is vrijdag nog steeds spoorloos. Omdat de politie zelf bij het ongeval betrokken is, wordt de zaak onderzocht door een team uit een ander district. Zij zijn hard op zoek naar de scooterbestuurder die de benen nam.

Mogelijk 4 besmettingen bij proefconcert André Hazes

Zeeman roept levensgevaarlijk houten speelgoed terug