in

17-jarige jongeman doodgestoken aan station Hemiksem

Aan het station in Hemiksem is dinsdagavond omstreeks 20.45 uur een 17-jarige jongeman om het leven gekomen bij een steekpartij. Een 18-jarige verdachte is opgepakt.

Het incident vond plaats aan het station, bij de Delvauxstraat. Een schermutseling tussen twee tieners liep daar uit de hand, waarna een van de jongemannen uithaalde met een mes.

Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De onderzoeksrechter en het labo kwamen ter plaatse en een wetsdokter zal moeten uitmaken hoe vaak en waar het slachtoffer gestoken werd.

Lees ook  Man in gezicht gestoken bij ruzie in Spaanse Polder

Een verdachte kon kort na de feiten gearresteerd worden: “De man wordt nu verhoord om te bekijken wat zijn aandeel in het incident is”, zegt woordvoerder van de politiezone Rupel Joris Van Camp. Getuigen worden ondervraagd.

Het juiste motief van de verdachte blijft voorlopig onduidelijk, zegt Lieselotte Claessens van het parket Antwerpen bij HLN LIVE. Hij zal vandaag nog voor de onderzoeksrechter worden geleid op verdenking van moord.

Lees ook  Bewust aangestoken brand werd echtpaar fataal

“Kwam agressief over”
Verschillende mensen uit de buurt kenden de verdachte van ziens, zo schrijft Het Nieuwsblad. Hij sprak regelmatig mensen aan die hem passeerden en vroeg dan naar sigaretten.

Als je niets gaf of hem negeerde, kwam hij nogal agressief over”, reageert een vrouw die in de Abdijstraat woont in Het Nieuwsblad.

Vrouw tien jaar lang gedrogeerd door haar man, die haar liet verkrachten door tientallen mannen

Twee keer herprikken in 2022: kabinet reserveert 134 miljoen euro