in

15-jarig meisje na verkrachting voor dood achtergelaten op straat in Herstal

Een 15-jarig meisje is na een verkrachting voor dood achtergelaten op straat in Herstal (provincie Luik). Enkele wandelaars vonden haar vorige zaterdag en verwittigden de politie. Een verdachte is opgepakt, weet ‘Sudpresse’.

De bewusteloze tiener lag quasi naakt langs de kant van de weg. Ze bloedde hevig en kon nog maar met moeite ademhalen. Attente voorbijgangers bedekten haar lichaam met een deken, in afwachting van de komst van de politie.

In het ziekenhuis werd vastgesteld dat het slachtoffer zwaar onder invloed van alcohol was. Ze bleek meermaals hardhandig verkracht, onder meer ook met een voorwerp. Haar gezicht was misvormd door de harde slagen die ze moest incasseren. Het meisje verkeerde enige tijd in levensgevaar, na een operatie is haar toestand nu stabiel.

Lees ook  ‘Ik blijf doorvechten tot ik van het verleden heb gewonnen’, Fleur (24) werd jarenlang mis bruikt, maar vond niet de juiste hulp

Het parket van Luik geeft geen commentaar over dit dossier vanwege de jonge leeftijd van het slachtoffer. Eergisteren deed ze haar verhaal aan de speurders. De psychologische schade is naar verluidt immens.

Volgens ‘Sudpresse’ had het meisje vrijdagavond afgesproken met een vriendin. Rond 2.40 uur werd ze opgemerkt in het gezelschap van twee personen in een tankstation in Montegnée. Ze kochten daar onder meer alcohol.

Familieleden van het slachtoffer waren intussen een eigen onderzoek gestart. Via via kwamen ze de naam te weten van een van de jongens die haar die nacht vergezelden. De kerel gaf aan hen toe dat hij een deel van de tijd met haar doorgebracht had. “Maar om 6 uur ‘s ochtends heb ik haar in Herstal afgezet. Met het vervolg heb ik dus niets te maken”, klonk het.

Lees ook  Jongen met autisme die jaren geleden verdween, levend gevonden in Utah

De eigen speurtocht hinderde het werk van de politie. “Hierdoor hebben we cruciale tijd verloren”, klonk het. Uiteindelijk kon toch een verdachte geïdentificeerd worden. De jonge twintiger gaf zich in de loop van zondagmiddag zelf aan omdat hij wist dat hij gezocht werd. Zijn wagen werd in beslag genomen. Of hij schuld bekend heeft, is voorlopig niet duidelijk.

Kindje lang mishandeld: bloot in poep en vastgetapet aan stoel

Kabinet wil versoepelen: cultuur en horeca langer open, nachtleven met toegangstest (1G)