in

15 duizend euro voor de gouden tip: Is Mario (35) vermoord en niet verdronken?

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een Rotterdamse cold case. Het gaat om de dood van de 35-jarige Mario Das Dores.

De politie heeft aanwijzingen dat hij 28 jaar geleden niet door verdrinking, maar door een misdrijf om het leven is gekomen. De gouden tip wordt beloond met 15 duizend euro.

In de nacht van 14 op 15 mei 1994 bezoekt Hagenaar Mario Das Dores (35) een Kaapverdiaans feest in de Sun Club in Rotterdam.

Lees ook  Cherelle is zó knap (vindt ze zelf) dat ze geen vriendje kan krijgen

Na afloop van de party loopt hij achter een groepje mannen aan. Ze gaan naar een feest bij voetbalclub Real Parbo en besluiten uiteindelijk naar de naastgelegen club te gaan. Daarna is Mario niet meer gezien.

Op 20 mei wordt zijn lichaam gevonden in de Delfshavense Schie. De politie begint een onderzoek, maar staakt dat na een paar weken. Met de conclusie dat Mario is verdronken, gaat het dossier dicht.

Lees ook  Zeven jongeren naar ziekenhuis na slikken drugs: 'Levensgevaarlijk'

Door nieuwe informatie wordt nu vermoed dat de Hagenaar toch door een misdrijf om het leven gekomen is. Daarom is het onderzoek heropend en wil de politie in contact komen met mensen die meer weten.

Opsporing Verzocht is om 20:30 uur te zien op NPO1.

Grote zorgen om vermiste Sebastien (14) uit Almkerk

‘Mannen worden gelukkiger van hun bromance dan van hun relatie’