in

11-jarige straatrovers stelen telefoon meisje na dreigen met steekwapen

De Haagse politie heeft donderdag op Scheveningen twee piepjonge straatrovers van 11 jaar oud aangehouden. Zij hadden kort daarvoor een meisje bedreigd met een steekwapen en haar telefoon gestolen.

Dankzij een getuige wist de politie één van de twee verdachten meteen in de kraag te vatten. Niet veel later werd zijn medepleger in de directe omgeving aangehouden.

Lees ook  Meisjes schrikken van masturberende medereiziger

Beide verdachten zijn inmiddels weer thuis, schrijft de politie op Facebook. Het is niet duidelijk of de twee jongens nog gestraft worden.

Het openbaar ministerie maakt zich al langer zorgen om het aantal jongeren dat een mes bij zich draagt. In 2017 lag het aantal steekincidenten met jonge verdachten nog op 55.

Lees ook  Twintiger schiet zeven vrouwen en man dood in massagesalons: “Ik ben s*ksverslaafd en wilde elke verleiding uitschakelen”

In 2021 waren dat er 125. Samen met de politie en gemeenten wordt daarom voorlichting gegeven over het gevaar van steekwapens.

Ook zijn er al meerdere wapeninleveracties gehouden, waarbij jongeren zonder consequenties hun wapens kunnen inleveren bij de politie.

Jonge man neergestoken tijdens beroving op station

Radiozender Arrow Bluesbox weigert Johan Derksen te laten vallen