in

1.000 euro voor een verborgen oortje dat je de examenvragen influistert: twee rijscholen verplicht dicht na fraude

Na onderzoek van het wijkteam van de Junostraat kon de Antwerpse politie vier personen arresteren in een onderzoek naar fraude in rijscholen.

Twee rijscholen werden verzegeld en er werd meer dan 15.000 euro cash in beslag genomen. De verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

In februari kreeg de politie een tip dat een rijschool hun klanten de mogelijkheid bood om te frauderen tijdens hun theoretisch rijexamen.

Lees ook  Man (25) krijgt meerdere messteken “na discussie over niet-betaalde werken”, vriendin kan erger voorkomen

De school zorgde voor oortjes en een verborgen camera waarmee de juiste antwoorden tijdens het examen ingefluisterd werden.

Dit kostte tussen de 1.000 en de 1.500 euro. Hierdoor kregen mensen zonder enige voorbereiding de kans om met de wagen de Antwerpse straten onveilig te maken.

Huiszoekingen
Het wijkteam van de Junostraat kon voldoende bewijsmateriaal verzamelen om in opdracht van de onderzoeksrechter vijf huiszoekingen in Deurne uit te voeren.

Ze kregen bijstand van de arrestatie-eenheid en het hondenteam. Tijdens de huiszoekingen werden vier verdachten (drie vrouwen en een man) aangetroffen en gearresteerd.

Lees ook  Amsterdammer (40) klimt met mes op politieauto en valt agent aan

Het gaat om de twee zaakvoerders en twee medewerkers van de rijscholen. Er werd ook meer dan 15.000 euro cash, 14 gsm’s, 10 laptops, 6 computers, 11 kledingstukken met verborgen camera’s en verschillende zenders in beslag genomen.

De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De politie zet ondertussen het onderzoek verder.

Twintiger schiet zeven vrouwen en man dood in massagesalons: “Ik ben s*ksverslaafd en wilde elke verleiding uitschakelen”

Politie schiet 1-jarig kind in het hoofd tijdens klopjacht